...v objatí prírody

Gallery

Pozývame Vás na výstavu výtvarných prác Ivety Kormanovej.

Iveta Kormanová sa narodila 1.1.1970 v Košiciach. Už od detstva ju fascinovalo maľovanie a maľovala rôznymi technikami kým zakotvila pri olejomaľbe. Pretože veľa času trávila v prírode, tak tam našla svoj svet, ktorý prenášala najskôr do fotografie, ktorú vyštudovala r.1987 v Českej republike v Polnej u Jihlavy. Neskôr prišla na rad kresba, maľba akrylom, tvorba drobných dekorácií, dekorovanie a aranžovanie priestorov. Tvorila rôznymi inými výtvarnými technikami, ako napríklad maľba smaltovou technikou na ktorú má aj certifikát. Vtedajšie zamestnanie vo výrobnom družstve v Bratislavskom ateliéri jej otvorilo cestu naučiť sa prenášať fotografiu na plátno. Aby dosiahla pocit fotografického záberu ručnou maľbou, bola nútená sa zdokonaľovať. Týmto spôsobom získala zručnosti, tak veľmi potrebné, pre tvorbu ktorej sa venuje doteraz. Stala sa samoukom v maliarskom smere, hlavne pri maľbe krajiniek.

Zapájala sa a zapája sa do rôznych súťaží, prezentácii, kde získala množstvo ocenení a to aj v zahraničí. Bola prizvaná na množstvo významných sympózií kde mala nemalý úspech. Napríklad v roku 2019 na Svetový deň umenia, pri príležitosti otvorenia Domu umenia House of Arteska v Detve bola vybraná spolu s 25 umelcami Slovenska. Bola členkou Medzinárodného výtvarného sympózia vo Veĺkej Pake (2017), a tiež bola pozvaná a absolvovala sympózium v Lehniciach (2020 Kaštieľ rodiny Benyovszky) kde získala najvyššie ocenenie. Prezentovala a prezentuje sa tiež na autorských výstavách, napríklad TICHO ČO LIEČI DUŠU (2019, Bratislava), V SÚLADE S PRÍRODOU (2020, Bratislava), EXHIBITION 15/14 (2019 Dom Umenia Arteska, Detva). Aktuálne chystá obrazy pre Institute Atelje Art Murn International (Crystal Palace, BTC City Ljubljana) kam bola pozvaná na veľtrh umenia ART EXPO Ljubjana.

Maľuje klasicky, olejovými farbami, na rôzne povrchy. Okrem plátna aj na drevo, sklo, či priamo na steny. Jej doménou a najobľúbenejším motívom sú krajinky.

Dnes autorka žije a tvorí vo Veľkom Ďuri, okres Levice kde sa venuje aj detským nadšencom výtvarného umenia. Veríme, že tak ako ona, aj jej žiaci nájdu vo výtvarnej tvorbe svoj ostrov radosti.

There were no scheduled performances for this event.