Ensemble Thesaurus Musicum - koncert

Galéria

Súbor Ensemble Thesaurus Musicum vznikol v roku 2015. Svojou interpretáciou sa zameriava na komornú vokálnu a inštrumentálnu hudbu 16. – 18. storočia európskej proveniencie. V repertoári súboru sa nachádzajú diela Johna Dowlanda, Claudia Monteverdiho, Girolama Frescobaldiho a i.

Svoje aktivity orientujú aj muzikologicky a snažia sa o oživovanie skladieb z územia dnešného Slovenska v 16. - 18. storočí.

Súbor sa predstavil v rámci viacerých významných podujatí a festivalov, ako je napríklad účinkovanie na Oravskom hrade, v Mirbachovom paláci v Bratislave, v Prešove v rámci lutnového festivalu Musica Testudinis, vo Viedni v rámci podujatia Singe Seele Gott zum Preise, v Leviciach v rámci podujatia Noc hudby alebo na spišskom festivale Musica Nobilis. Súbor sa predstavil aj v Českej republike, v rámci festivalu Theatrum Kuks a Litomyšlské dny barokní tradice.

Hráči súboru sú hudobníci zaoberajúci sa historicky poučenou interpretáciou. Skladby interpretujú na kópiách originálov historických nástrojov.

Účinkujúci

Veronika Gregušová /spev

Andrea Pietrová /spev

David Harant /spev

Alexander Botoš /violončelo

Michal Hottmar /theorba

Sylvia Urdová /čembalo

Hana Pištová /husle

Karolína Krigovská /husle

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.