Amanda a Gus

Amanda a Gus

Dá sa láska ohraničiť vekom? Koľkokrát za život dostane človek šancu na lásku?

Láskavý príbeh dvoch ľudí, ktorí majú skúseností viac než dosť. Pár rokov navyše predsa nemôže byť prekážkou na románik. Šarmantný a vtipný, očarujúci a láskavý zároveň bude príbeh Amandy a Gusa, ktorí zistia, že v živote nikdy nie je neskoro opraviť diery vo svojom srdci. Vnímavý humor a šarm hlavných postáv dokazuje, že vek je len číslo.

Temperamentnú babičku Amandu z južnej Ameriky hrá Zita Furková a František Kovár predstavuje starého vojnového veterána zo severnej Ameriky. Ich stretnutie nemôže skončiť inak ako veselo.

Režijne aj scénograficky predstavenie zastrešil divadelný a dabingový režisér Michal Spišák.

Autor: Kathleen Clark

Réžia: Michla Spišák

Obsadenie: Zita Furková, František Kovár

Dĺžka predstavenia: 90 minút

Zita Furková je jednou zo zakladajúcich osobností Divadla Astorka Korzo '90, ktorého bola aj prvou umeleckou šéfkou. Účinkovala v množstve divadelných, filmových, televíznych a rozhlasových projektov. Počas svojej dlhoročnej kariéry získala rad ocenení – cenu Igric za výkon v psychologickej dráme Priateľstvá padajúceho lístia, cenu Zlatá slučka za réžiu dabingu filmu Dôverné priznanie a dve ocenenia Literárneho fondu – výročnú cenu a ocenenie za celoživotné dielo.

František Kovár je v súčasnosti stálym členom činohry SND. Bol jedným zo zakladateľov Divadla Astorka Korzo '90 a v minulosti pôsobil aj ako pedagóg na VŠMU. Okrem divadla sa venuje filmu – najznámejšie sú jeho postavy v tituloch ako Tisícročná včela, Lev Tolstoj, Záhrada, Orbis Pictus či Tábor padlých žien. Dlhé roky sa venuje aj dabingovému herectvu.

Vstupné: v predpredaji 17,- €, na mieste 20,- €

There were no scheduled performances for this event.