Camerata Nov´Arte

Camerata Nov´Arte

Galéria

Účinkujúci :

Camerata Nov´Arte - komorný súbor (PT)

Luís Carvalho - dirigent (PT)

Emir Turkič - saxofón (SK)

Jaromír Chlebo - cimbal (SK)

Diela :

Sergej Sergejevič Prokofiev (1891-1953)

Predohra na hebrejské témy op.34

Niccoló Paganini (1782-1840)

Caprices 24 pre cimbal a komorný súbor (2019)

Nuno Fegueiredo - aranžmán

Jaromír Chlebo - cimbal

György Ligeti (1923-2006)

Staré maďarské salónne tance

Sérgio Azevedo (1968)

Pastorálna suita na portugalské tradičné témy

Béla Bartók (1881-1945)

Rumunské tance

Nello Milloti (1927-2011)

Ohridski biseri pre saxofón a komorný súbor (2019)

Emir Turkič - saxofón

Nuno Figueiredo - aranžmán

V rámci programu sa budú prezentovať aj dvaja žiaci ZUŠ Levice.

Koncert pod umeleckým a hudobným vedením jedného z najvšestrannejších hudobníkov - dirigentov svojej generácie Luís Carvalho.

Camerata Nov´Arte je hudobný projekt so sídlom v portugalskom meste Porto, ktorého cieľom je podporiť výmenu skúseností medzi rôznymi generáciami vynikajúcich hudobníkov. Zahŕňa niektorých z najtalentovanejších inštrumentalistov pôsobiacich v krajine, mladých nádejných hudobníkov na začiatku svojej kariéry, skúsených vysokoškolských učiteľov a renomovaných externých pracovníkov. Projekt Camerata Nov´Arte prijíma pre každý projekt (koncert iné obsadenie podľa konkrétneho repertoáru, ktorý má byť prezentovaný. V ideálnom prípade je však súborom, v ktorom sú zastúpené všetky hlavné inštrumentálne rodiny tradičného symfonického orchestra. Členovia skupiny sú zároveň povzbudený k tomu, aby boli sólistami. To dodáva každému väčší význam a jedinečnosť, zatiaľ čo skupina získava hudobnú rozmanitosť, ktorá obohacuje celkovú umeleckú hodnotu pre poslucháča.

Luís Carvalho je portugalský dirigent, skladateľ a klarinetista. Je jeden z najvšestrannejších hudobníkov svojej generácie. Napriek tomu, že vystupoval s mnohými koncertmi a recitálmi po celom svete, často premiéroval svoju vlastnú tvorbu a iných, za pomoci portugalských aj zahraničných skladateľov, z ktorých sa niektorí sústreďujú výlučne na jeho tvorbu. Je zakladateľom , umeleckým a hudobným manažérom súboru Camerata Nov´Arte. Carvalho repertoár je rozsiahly a eklektický, siaha od baroku po moderné umenie a obsahuje niekoľko svetových premiér. Calvalho vystupuje takmer v dvoch tuctoch CD, či už ako klarinetista, dirigent, alebo skladateľ... Súčasne pôsobí ako učiteľ na fakulte na Univerzite v Aveiro (Portugalsko).

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.