Promenádny koncert v Parku M. R. Štefánika - účinkuje Vlasta Mudríková

Galéria

Heligonkárka a speváčka, ktorá svojou hrou na heligónku a neuveriteľne čistým spevom patrí medzi elitu slovenského folklóru. Vlastička svojou hrou a spevom prispieva k zachovaniu koloritu ľudovej piesne a folklóru Kysúc. Okrem sólových vystúpení a hry v kapele sa venovala aj štúdiu na Akadémii umení v Banskej Bystrici so špecializáciou operný spev. Štúdium ukončila s vyznamenaním, a bol jej slávnostne udelený titul Mgr.art. Aktívne spolupracuje so Štátnou operou v Banskej Bystrici, kde si ju návštevníci opery dobre pamätajú najmä z hier Giuseppe Verdiho - Nabucco a Simon Boccanegra.

Jej spev bol mnohými kritikmi označovaný za najčistejší a najkrajší na Kysuciach, ale domnievame sa, že už dávno prekročil brány Kysuckého regiónu. Jej hra na heligónke a spev dostali uznania nie len na súťažiach ako Oščadnická heligónka (SK), ale aj na medzinárodných podujatiach v Ostravici (CZ), Rožňově pod Radhoštem (CZ),Halenkove (CZ), Veľkých Karloviciach (CZ) Brne (CZ) či v Torúni (PL), a Wegierskej górke (PL). Za zmienku stojí najmä päťnásť víťazstiev v rade na medzinárodnej heligónkarskej súťaži v Ostravici, kde svojím spevom a hrou opakovane udivuje divácku a odbornú porotu.

Aj napriek náročnému štúdiu operného spevu a každodenným skúškam v štátnej opere v Banskej Bystrici Vlastička nezabudla ani na pôsobenie vo svojej kapele, a ďalej svojím spevom a prístupom predáva folklór ďalším generáciám. Okrem hry na heligónku a spevu sa aktívne venuje aj hre na klavír a divadlu, čo len potvrdzuje jej nesmierny talent a všestrannosť. Aj vďaka Jozefovi Smolkovi sa nebrúsený diamant Vlastička Mudríková vypracoval a nabral krásne kontúry a stal sa drahokamom Slovenského folklóru, ktorý ako všetci veríme bude mať miesto nie len na folklórnej, ale aj na slovenskej opernej scéne.

Vstup na podujatie je voľný

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.